Guide til farvevalg

 • Det er vigtigt at vælge den rigtige farve, for det betyder meget for glæden ved husets udseende. Det er også vigtigt, at farven matcher husets arkitektur og det omkringliggende kvarter.

 • Farvevalget er et af de mest afgørende faktorer for, hvordan vi opfatter facadens udseende. 
   
 • Facadefarver er normalt dæmpede farver. En farve valgt ud fra en farvevifte hos forhandleren kan virke overraskende kraftig, når den kommer op på en stor facadeflade. Vi anbefaler altid at bestille farveprøver. Skalflex tilbyder at sende op til tre gratis farveprøver.
   
 • Tag bestik af omgivelserne, kig på nabohusene på gaden og i hele kvarteret, og vær samtidig opmærksom på, om der er særlige bestemmelser og servitutter for området. Visse farver virker mere naturlige end andre i det samlede gadebillede. Især rene, stærke farver, der ikke har en naturlig lighed med de traditionelle byggematerialer, kan virke voldsomme og bombastiske, når de føres op på en hel facade.
   
 • Afstem farven til facaden med farven på husets tag, vinduer, døre og sokkel.
   
 • Vælg samme farve til hovedhus, tilbygninger og sidebygninger. Det giver et meget harmonisk og stærkt helhedsindtryk, når tilhørende bygninger har samme farve og stil.
   
 • Skal du vælge ny farve til soklen, kan det være en god idé at vælge en mørkere farve til soklen end til huset. Det fremhæver facaden og giver samtidig en naturlig tyngde til soklen.
   
 • Vi anbefaler altid for at få tilsendt farveprøver, for det er svært af visualisere farve, glans og struktur ud fra et trykt eller et digitalt farvekort. Påfør altid farveprøven på en testplade, og ikke direkte på facaden, da det kan ændre struktur og underlagets sugeevne i forhold til den færdige facade. Testpladen kan flyttes rundt på facaden og betragtes under alle lysforhold, inden det endelige farvevalg træffes. Bestil farveprøver her.

Tilmelding gennemført

Du er hermed tilmeldt vores nyhedsbrev. Vi sørger nu for at holde dig opdateret med relevant information om vores produkter og om branchen.

OK
Skalflex A/S logo