Klargøring af underlag

For at opnå et flot resultat med lang levetid er det vigtigt at sikre sig, at underlaget er forberedt, velegnet og i stand til at bære den behandling, der skal påføres.

Hvis du er i tvivl, er du altid velkommen til at rådføre dig hos os, inden du går i gang med arbejdet.

Underlaget skal være rent
Det vil sige, at underlaget skal være rengjort for snavs, kalk, salte, begroninger, løse partikler eller anden forurening, der kan hindre optimal vedhæftning eller som kan trænge igennem en given overfladebehandling. Skalflex har en række produkter til effektiv rengøring af div. underlag.

Underlaget skal være fast og bæredygtigt
Det vil sige, at underlaget skal være solidt og stabilt, og kunne bære vægten af den behandling, der skal påføres.
Eksempelvis skal sætningsrevner udbedres, løse fuger fuges om, ødelagte sten udskiftes, løstsiddende puds eller maling fjernes.

Underlaget skal være tørt og gennemhærdet
Tommelfingerregler:
Nyopført murværk skal være min. 2 år gammelt inden viderebehandling.
Betonelementer skal være min. 14 dage gamle inden viderebehandling.
Alm. puds og beton skal hærde min. 28 døgn inden viderebehandling med mindre andet er angivet.

Facadeafrensning med vand, højtryksrensning m.m. bør foregå i tilpas god tid til at underlaget kan nå at tørre inden viderebehandling.

Fugtskader skal udbedres.
I forbindelse med udbedring af fugtskader giver det sig selv, at der vil være et stort indhold af fugt tilstede i muren, og produkterne i Skalflex Fugtsikring er udviklet til netop dette brug. Dog kan der være situationer, hvor den afsluttende finish først kan påføres, når muren har fået lov at tørre og fugtprocenten er bragt ned.

Følg vejledningen
Det er ikke ligegyldigt, om der f.eks. skal forvandes eller hvilken grunder, der skal benyttes. Det afhænger af det enkelte produkt og underlagets sugeevne. Følg vejledningen for at opnå det bedste resultat.

 

 

Tilmelding gennemført

Du er hermed tilmeldt vores nyhedsbrev. Vi sørger nu for at holde dig opdateret med relevant information om vores produkter og om branchen.

OK